Obataiye

Rhodesian Ridgebacks

We hebben plannen voor 2024


Ruby en haar ‘first love’ mogen volgend jaar weer op date! Hopelijk resulteert het weer in net zulke mooie-, lieve-, sociale- en stabiele honden als uit hun eerste nest 🥰

Met dank aan Edwin & Anne Marie om Xavi nogmaals ter beschikking te stellen voor Ruby en het vertrouwen!


Een Puppy van ons


De puppies groeien op in huiselijke kring, in onze woon-/eetkamer met, zodra ze oud genoeg zijn, toegang tot onze ruime tuin.

We vinden wij het belangrijk dat ze wennen aan alle geluiden die binnen- en buitenshuis voor komen. En zullen er daarom ook alles aan doen om onze puppies zo goed als mogelijk te socialiseren op alle vlakken. Onze Noorse Boskatten zijn onderdeel van ons huishouden en zullen ook gewoon rondlopen in de puppy ren, zodat de puppies daar ook aan gewend raken.


Aangezien wij het heel belangrijk vinden dat onze puppies een goed en blijvend tehuis krijgen, willen we voor de uitgerekende datum eerst kennis maken. Mede ook om een goed beeld te krijgen bij uw leefsituatie.


Na de eerste twee a drie weken mag u, wanneer moeder en pups dit toelaten, op visite komen. Het volgende bezoek moment zal met ca. 5 a 6 weken zijn en vanaf ca. 8 weken is uw pup oud genoeg om te verhuizen.

Bij het plaatsen van onze pups proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en kijken wij nauwlettend naar de ontwikkeling en het karakter van de pup.
Hierdoor proberen wij U de pup te geven die het beste bij u en uw gezin past!
Natuurlijk mag u uw voorkeur aangeven, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij ons als fokker.


Wij zijn voornemens de puppies zowel vers vlees als een koud geperste brok van Kivo te voeren, welke we ook in het puppy pakket mee zullen geven voor de eerste dagen.


De puppies zullen tenminste 3x gecontroleerd worden alvorens ze het nest verlaten, 1x door de Raad van Beheer, 1x door de RRCN (Rhodesian Ridgeback Club NL) en 1x door onze eigen Dierenarts.

Voordat de puppies naar hun nieuwe eigenaar verhuizen zullen wij de 1e vaccinatie verzorgen, en worden ze volgens schema ontwormt.
Het chippen gebeurd door de Raad van Beheer, waarnaar de stamboom aangevraagd zal worden. Deze volgt enkele weken nadat de pup verhuisd is.


Wij vinden het belangrijk dat er met onze puppies tenminste een Puppy- en Gehoorzaamheid Basis 1 cursus gevolgd zal gaan worden bij een erkende hondenschool. Zelf hebben wij altijd naar alle tevredenheid en met veel plezier getraind bij Hondenschool T.O.F. in Sprang Capelle, maar er zullen vast in andere regio’s meer van zulke positief ingestelde hondenscholen te vinden zijn.


Als U uw pup komt ophalen, krijgt U het volgende mee:

- Voeding die uw pup gewend is

- Speeltje/dekentje met nestgeur

- Stamboom, indien aanwezig anders wordt deze nagestuurd/gebracht
- Europees Paspoort
- Petplan Huisdierenverzekering

- Contract en nest informatie

- Tips en adviezen voor de opvoeding van uw pup
- Puppypakket

- Een leven lang begeleiding van ons

Copyright Obataiye ©