Obataiye

Rhodesian Ridgebacks

Ons Jewels & Gold nest is geboren!

Op 20 November 2021 is Ruby bevallen van 9 gezonde pups.

De bevalling is vlot en soepel verlopen, en Ruby zorgt goed voor de pups.

Het nest bestaat uit 6 Reutjes en 3 Teefjes. 1 van de reutjes heeft een klein knikje aan het einde van zijn staart en alle 9 hebben een correcte ridge mee gekregen.

30.10.2021


Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver! De dracht echo is gemaakt, en we hebben een flink aantal puppies kunnen zien. Nog een ruime 3 weken, tot dat we de puppies in het echt kunnen gaan bewonderen. Alle informatie is verstuurd naar de aspirant puppy kopers, echter ondervinden we af en toe wat problemen met onze uitgaande e-mail, dus stond je bij ons op de lijst en mocht je nog niks ontvangen hebben neem dan alstublieft contact op. Binnen nu en de aankomende 2 weken zullen alle kennismakingsgesprekken plaats vinden, zodat we ons daarna de volledig kunnen focussen op de aanstaande bevalling en pups. Uiteraard zullen we nog steeds updates plaatsen, om zo iedereen zoveel- en goed als mogelijk op de hoogte te houden.
20.10.2021


Voorzichtig durven we te zeggen dat Ruby zwanger is. Alle tekenen zijn er, flinke roze tepels, ze neemt toe in omvang en slaapt ontzettend veel. Nog even geduld, op Dinsdag 26 Oktober staat dan eindelijk de dracht echo gepland! Dan hopen we de definitieve bevestiging te krijgen van een stel rondzwemmende puppies.03.10.2021


Het afwachten is begonnen! Ruby liet ons even wachten, haar progesteron waardes bleven redelijk laag voor een relatief lange tijd. Maar, op dag 19 van haar loopsheid - 21 September - was haar progesteron in eens behoorlijk omhoog geschoten en volgens de Dierenarts was dit het juiste moment voor de dekking! Als een speer contact opgenomen met Anne Marie en Edwin, en we konden direct komen met Ruby. Bij aankomst was Xavi meteen geïnteresseerd, en na een paar minuten “afwijzen” van Ruby, stond ze het toe dat hij haar dekte. En zo geschiedde de eerste succesvolle dekking. Besloten om de volgende ochtend nog een keer te proberen, en ook die dekking was met een paar minuten weer gebeurd! Xavi en Ruby waren beide super relaxed, en alles verliep eigenlijk volgens het spreekwoordelijke boekje. Over een kleine 2 weken plannen we de drachtecho, en hopen we daar de bevestiging te zien dat Ruby en Xavi puppies zullen verwachten.


To be continued! :-)
10.09.2021


Na meer dan een jaar wachten, is Ruby op 2 September eindelijk weer loops geworden!!

We zijn natuurlijk super blij en vinden het tegelijk ook erg spannend dat de plannen voor ons eerste nest Puppy’s werkelijkheid lijkt te gaan worden.

We fokken Noorse Boskatten sinds 2008 en dus zijn op dat vlak wel ervaren fokkers, en we hopen die kennis en ervaring dan ook mee te kunnen nemen bij Ruby en haar aanstaande nest. Gelukkig krijgen we daarnaast ontzettend veel hulp en support van Ruby haar fokkers van Ridgevalley, Leon & Ilse, en ook van de Fokker/Eigenaar van Ruby haar vader, Michele de Jong. Hier zijn we super dankbaar voor en hopen het samen op een zo goed mogelijke manier te doen.


Vandaag zijn we met Ruby naar de Dierenkliniek geweest voor de eerste progesteron bepaling. Ruby zit nu nog erg laag, op 1.4, dus we gaan na het weekend weer terug voor een volgende check.


Tot zover onze eerste update.

Ruby 5 weken na de dekking

Dracht echo van Ruby

Ruby 2 weken 5 dagen na de dekking

Ruby 4 weken na de dekking

Copyright Obataiye ©